instant fap

Na sjeveru Dalmacije više od 1.000 udara munja u samo dva sata

Na sjeveru Dalmacije više od 1.000 udara munja u samo dva sata

Jugo je obilježilo jučerašnji dan, no sinoć je u Hrvatskojbilo olujnih udara. U Zadru su izmjereni udari do 72 km/h, u Splitu 68 km/h, a na Hvaru i Šibeniku 65 km/h.

Do 1 sat iza ponoći obilne oborine pale su na sjeveruDalmacije. Kako prenosi Dalmacija Danas, 64 litra po kvadratnom metru pala su u Starigradu Paklenici. Pag je dobio 38, Sveti Rok 36, Crni vrh 28…

Sredinom noći grmljavinsko nevrijeme zahvatilo je okolicu Biograda na moru i Dugog otoka. Dio istog grmljavinskog sistema zahvatio je i Ravne kotare.

Detektirano je više od 1000 električnih pražnjenja iz oblaka u 120 minuta. Neverini su se potom nastavili kretati put jugoistoka.

Povodom ciklone i najavljene promjene vremena, DHMZ je izdao saopćenje.

Iznadprosječno toplo vrijeme na kraju septembra i početku oktobra, koje u Hrvatskoj popularno nazivaju babljim ljetom ili Miholjskim ljetom, završit će tokom srijede dolaskom vlažnog i hladnog zraka.

Nerijetko će biti obilne oborine, a temperatura zraka će se u četvrtak 7. oktobra osjetno sniziti, u unutrašnjosti ponegdje 10 do 15 °C u odnosu na one s početka sedmice, 4. i 5. oktobra 2021. g.

Više o vremenu u Hrvatskoj pročitajte OVDJE.

KOMENTARI