Najsavremeniji uređaj za bolnicu u Sanskom Mostu

Homeinmedia danas

Najsavremeniji uređaj za bolnicu u Sanskom Mostu

Riješen problem s vodom u naselju Glavica

Vlada F BiH je 2022. godine na prijedlog zastupnika Asima Kambera, Hamdije Abdića i Huseina Rošića, te i direktora bolnice u Sanskom Mostu Mustafe Avdagića donijela odluku o dodjeli 3,5 miliona KM.

Sredstva se realiziraju u ovoj godini, a Opća bolnica u Sanskom Mostu nedavno je dobila najsavremeniji uređaj za gastroskopiju, kolonoskopiju i dodenoskopiju koji će u značajnoj mjeri poboljšati kvalitet zdravstvenih usluga u ovoj medicinskoj ustanovi.

Ovaj moderni medicinski aparat je već stavljen u funkciju na Odjelu za hirurgiju, a njegova vrijednost iznosi oko 180 hiljada maraka

Uređaj je nabavljen iz sredstava koje je Opća bolnica Sanski Most dobila u okviru programa konsolidacije zdravstvenih ustanova u Federaciji BiH.

U narednom periodu očekuje se implementacija i preostalih sredstava koja su osigurana za ovu zdravstvenu ustanovu u ukupnom iznosu od 3,5 miliona maraka  iz ukupnog granta od 75 miliona maraka, koje je Vlada FBiH obezbjedila za zdravstvene ustanove u ovome entitetu.

Potreba donošenja ovog zakonskog rješenja je postizanje stanja likvidnosti i solventnosti javnih zdravstvenih ustanova, otklanjanje uzroka koji su doveli do višegodišnjih gubitaka u poslovanju, jačanje odgovornosti u njihovom upravljanju i povećanje efikasnosti u pružanju zdravstvenih usluga građanima, posebno u uslovima pandemije COVID-19.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0