Nakon kraljice Elizabete, očekivano, oglasio se i otac Meghan Markle

HomeVijestiMagazin

Nakon kraljice Elizabete, očekivano, oglasio se i otac Meghan Markle

Stiže još jedna beba u slavnu porodicu, kraljica Elizabeta oduševljena

Otac Meghan Markle kratko se izjasnio nakon intervjua njegove kćerke koji je dala zajedno s princom Harryjem u emisiji Oprah Winfrey u nedjelju.

Tokom dvosatnog sjedenja, Markle (39) i Harry (36) otvorili su se o svojoj kraljevskoj borbi od početka njihove veze prije nekoliko godina.

Govorili su o Markleovoj borbi za mentalno zdravlje, zabrinutosti kraljeva zbog boje kože njihovog sina Archieja, razdorima između Harryja i članova njegove porodice i još mnogo toga, piše Fox News.

Thomas Markle pratit će vojvotkinjin intervju i u emisiji “Dobro jutro Britanijo”, nekon čega bi se trebao javno obratiti.

Otac Meghan Markle, Thomas, u utorak je kazao kako ne misli da je britanska kraljevska porodica rasistički nastrojena te se nada da je navodna primjedba jednog člana te porodice o boji kože Meghanina sina bilo samo nesmotreno i “glupo pitanje”.

U intervjuu Oprah Winfrey Meghan je rekla da je njezinu sinu Archieju, danas jednogodišnjaku, uskraćena titula princa jer je unutar kraljevske porodice prije njegova rođenja postojala zabrinutost zbog toga “u kolikoj bi mjeri mogla biti tamna djetetova boja koža”.

Iznimno poštujem članove kraljevske porodice i mislim da oni uopće nisu rasisti. Ne mislim ni da su Britanci rasisti, mislim da su stanovnici Los Angelesa i Kalifornije rasisti, ali to ne mislim kada su posrijedi Britanci “, rekao je Markle za ITV.

“A kad se radi o pitanju kakve će boje biti dijete ili koliko će njegova koža biti tamna…, pretpostavljam i nadam se da je to bilo samo nečije nesmotreno i glupo pitanje.” “Cijela ova stvar o djetetovoj boji kože je sranje”, rekao je Markle, dodavši kako smatra da komentar treba istražiti, piše Hina.

Na pitanje novinara o intervjuu koji su Meghan i Harry dali Oprah Winfrey, Thomas Markle je odgovorio kako smatra da su “prešli granicu” te da su trebali pričekati s obzirom na to da je suprug kraljice Elizabete, princ Philip, u bolnici. “Trebali su pričekati s obzirom na kraljičinu i Philipovu dob”, rekao je.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: