instant fap
NaslovnicaSport

Nakon odličnog starta Caje protiv Reala

Nakon odličnog starta Caje protiv Reala

Caja Laboral je gostujućom pobjedom u Madridu (71:81) napravila “rani break” i povela sa 1:0 u polufinalu play offa Endesa lige.

Bila je ovo bez ikakve sumnje velika pobjeda ekipe u kojoj nastupa i bh-reprezentativac Mirza Teletović. Ne samo iz razloga što su pobjede gostiju na otvaranju serija u španjolskom doigravanju rijetke, već i zbog toga što statistika pokazuje da u većini slučajeva tim koji je ostvario gostujuću pobjedu na kraju serije i bude ukupni pobjednik.

U 23 sezone od kada se u Španiji polufinala play-offa igraju po principu “najbolji iz pet mečeva” samo je šest puta gostujući tim nakon prve utakmice imao prednost od 1:0.
Četiri tima su u tih šest primjera na kraju i slavili. Ali, već iz priloženog se vidi da se takav razvoj događaja ne mora sa velikom sigurnošću i očekivati.
Upravo je Real 2001. godine nakon 0:1 protiv tima iz Vitorije stigao prednost da bi na kraju i slavio sa ukupnim rezultatom 3:2. Sigurno je dakle, da će Teletović, Lampe i ostali još mnogo posla morati završiti da bi na kraju i ostvarili plasman u finale.
Večeras u 20:45 na rasporedu je druga utakmica ove serije koja se također igra u Madridu.