instant fap
NaslovnicaSport

“Prijatelj iz BiH mi je rekao da moram biti oprezan”

“Prijatelj iz BiH mi je rekao da moram biti oprezan”

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će u Dublinu odigrati prijatreljski susret sa Republikom Irskom čiji selektor Giovanni Trapattoni za Zmajeve ima samo riječi hvale.

Uoči današnjeg prijateljskog susreta selektor Republike Irske govorio je i o našem nacionalnom timu.

“Bosna i Hercegovina je sjajna reprezentacija koja u svojim redovima ima nekoliko kreativnih igrača koji igraju u Njemačkoj, Engleskoj i drugim kvalitetnim ligama. Jedan prijatelj iz Bosne i Hercegovine mi je poručio da moram biti jako oprezan, a posebno me upozorio na Edina Džeku, koji je fenomenalan napadač. Zemlje poput Bosne i Hercegovine i Hrvatske dobre su u svim sportovima, ne samo u fudbalu”, istakao je irski selektor uoči današnjeg susreta.

Talijanski stručnjak koji sa dosta uspjeha vodi Republiku Irsku uoči današnjeg duela sa našim nacionalnim timom ima problema jer dosta igrača se žali na povrede, no Trapattoni ističe da će danas priliku da pokažu šta znaju dobiti osamnaest igrača.

“Danas ćemo testirati fizičku spremu igrača, iskoristit ću svih sedam zamjena. Rekao sam igračima da ne smiju biti nezadovoljni minutažom, pred nama je još prijateljskih susreta i za iste će mi trebati svi”, istakao je Trapattoni.

Iako još uvijek nema službene potvrde za Republiku Irsku danas bi trebali nastupiti: Westwood (Sunderland), McShane (Hull City), Dunne (Aston Villa), St. Ledger (Leicester City), Ward (Wolves), Gibson (Everton), Duff (Fulham), Whelan (Stoke City), McClean (Sunderland), Keane (LA Galaxy) i Doyle (Wolverhampton).