Nakon zemljotresa: Humanitarna akcija sarajevskih učenika za pomoć školi u Albaniji

HomeVijestiBiH

Nakon zemljotresa: Humanitarna akcija sarajevskih učenika za pomoć školi u Albaniji

Jak zemljotres jutros pogodio Albaniju, osjetio se i u Crnoj Gori

Sarajevska Druga gimnazija je srednjoškolska ustanova sa dugom tradicijom od više od 100 godina. Svake godine učenici i djelatnici ove škole iskazuju svoju društvenu odgovornost kroz različite aktivnosti. 

Ovog decembra, Vijeće učenika Druge gimnazije iniciralo je pripremu velikog humanitarnog događaja otvorenog tipa, u svrhu prikupljanja sredstava za pomoć školi “Shkolla 9-vjeçare Sami Frasheri”, koja je srušena u posljedicama nedavnih zemljotresa u Albaniji, prenosi Anadolu Agency (AA). 

Događaj će se sastojati iz dva dijela. Prvi dio događaja bit će humanitarni bazar, u trajanju od 10 do 14 sati. Na bazaru, posjetioci imat će priliku kupiti hranu i rukotvorine koje su izradili učenici ove škole. 

U fiskulturnoj dvorani Druge gimnazije pisala se historija sarajevske pop-rock muzike. Prve igranke održavale su se upravo na tom mjestu ranih 60-tih godina, a bile su otvorene za omladinu iz cijelog grada. 
Nastavljajući ovu tradiciju, drugi dio humanitarnog događaja bit će i igranka, sa živim nastupima sjajnih mladih autora i izvođača- Kontrapunkt bend, nagrađivana mlada soul pjevačica Amina Bilalbegović, mladi lokalni reper Din Hodžić – Shizi, reper Nyca (ovogodišnji pobjednik državne RedBull Raplike), kao i FMJAM-ov DJ Merakoon (Feđa Šolak). 

Događaj je otvorenog karaktera i pozivaju se svi srednjoškolci da se pridruže ovoj humanitarnoj inicijativi. Cijela ulaznice je pet konvertibilnih makara. 

Sav prihod koji prikupe usmjerit će se u svrhu pomoći srednjoj školi u Albaniji u nadoknadi štete prouzrokovane zemljotresima. 

Smatraju da akcija velika poput ove zahtijeva medijsku propraćenost kako bi BH stanovništvo bilo svjesno spremnosti mladih da pokrenu uspješnu akciju i pomognu prijateljima. 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: