instant fap

Naljepnice sa strašnim prizorima uskoro na gaziranim pićima, pomfritu, pizzi, voćnim sokovima?

Ljekari iz Ontaria u nastojanju da riješe epidemiju pretilosti, pokrenuli su agresivnu kampanju inspiriranu naljepnicama na kutijama za cigarete. POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE!

Naljepnice zastrašujućeg sadržaja se nalaze na ambalaži hrane koja sadrži velik broj kalorija i namirnicama s niskom nutritivnom vrijednošću kao što su gazirana pića, pomfrit, ali i voćni sokovi.

Tako je na kutiji za pizzu fotografija crne masne jetre, a na voćnom soku fotografija dječijeg stopala s otvorenom ranom koja je česti znak dijabetesa, a može dovesti i do amputacije.

naljepnica na nezdravoj hrani

Traže također da se porezi na nezdravu hranu povise, a na onu zdravu – smanje. A predlažu zabranu prodaje nezdrave hrane na sportskim događanjima kao i u rekreakcijskim ustanovama koje pohađaju djeca i tinejdžeri.

naljepnica na nezdravoj hrani

– Društvo se mora početi boriti protiv debljine ili riskira epidemiju bolesti izazvanih lošom prehranom, uključčujući dijabetes, bolesti srca i neke karcinome, kazao je psihijatar Dr. Doug Weir, predsjednik liječničkog udruženja iz Ontaria (Ontario Medical Association). Dodao je kako se na dnevnoj bazi suočava s djecom koja se bore s pretilošću.

naljepnica na nezdravoj hrani

Čak 31,5 posto djece i tinejdžera u Kanadi je pretilo. Vlada Ontarija saopćila je da će razmotriti predloge OMA-e.

naljepnica na nezdravoj hrani

Na prijedlog OMA-e pobunili su se iz industrijskog udruženja ‘Prehrambeni i potrošački proizvodi Kanade’.

naljepnica na nezdravoj hrani

–  Budimo iskreni – hrana nije duhan. Duhan nema mjesta u zdravom načinu življenja. Porezi na hranu nisu ništa drugo do nečega što će udariti po džepovima nižu i srednju klasu u Ontariu, rekla je potpredsednica te organizacije Phyllis Tanaka.

KOMENTARI