instant fap
NaslovnicaSport

Napustio Hajduk: Odlazi odgojeni Bosanac koji nikada nije dobio priliku na Poljudu

Napustio Hajduk: Odlazi odgojeni Bosanac koji nikada nije dobio priliku na Poljudu

Iz Hajduka odlazi Ismar Hairlahović, vezni igrač koji je svojedobno kao velika nada BiH nogometa doveden na Poljud. Hairlahoviću ugovor s ‘bijelima’ istječe 6. januara, nakon čega će biti slobodan igrač, piše dalmatinskiportal.hr.

Rođen je u Cazinu, u Bosni i Hercegovini, gdje je i počeo igrati fudbal. Treneri Hajdukove škole Teo Pirija i Vik Lalić zamijetili su ga u vrijeme dok je nastupao za sarajevsku školu nogometa Bubamara, koju je vodio legendarni igrač Sarajeva Predrag Pašić, a njegov prelazak na Poljud realizirao je Goran Vučević.

– Nadali smo se da će dobiti priliku u sklopu projekta ‘naša djeca’, sve je vodilo ka tome još od trenutka kada se Mario Pašalić protiv Osijeka oprostio od bijelog dresa, a s klupe je umjesto njega trener Tudor uveo baš Ismara – priča njegov otac Smail.

No, Hairlahović je nakon toga upisao još samo jedan nastup za prvu ekiput, da bi potom odradio i posudbu u Dugopolju, s koje se opet vratio na Poljud. Ljetos je Ismar kod trenera Marijana Pušnika odradio kompletne pripreme, ali došli su novi igrači i on je prebačen u drugu ekipu.

Zanimljivo je i to da je Hairlahović bio kapiten u mladoj selekciji BiH, čak i u utakmici protiv Hrvatske, koju je predvodio Ćorić, ali dok ovaj danas standardno igra u Dinamu, dotle Ismar u Hajduku nikad nije dobio priliku.

Pamti se i velika svečanost povodom potpisivanja profesionalnog ugovora s Hajdukom tri velike nade – Vlašića, Balića i Hairlahovića, ali on jedini nikad nije dobio baš nikakvu šansu.

Za utjehu mu ostaje činjenica što će vam baš svi na Poljudu reći da ne pamte kada su odgojenijeg momka sa strane doveli u Hajduk. Hairlahović nikad nije imao agenta ili menadžera, a ni njegov otac nikad nije tražio pozornost, tek nam je telefonski pohvalio Vesnu Sulić i Keti Klevu, kojima zahvaljuje za pažnju u vrijeme dok mu je sin pohađao srednju školu. Zapravo mu nikad niko službeno nije ni rekao da je hajdučkoj epizodi došao kraj, ali on to osjeća već od ljeta, s obzirom da svi znaju da mu izlazi ugovor, a nitko ga nije pozvao na razgovor.

Hairlahović boravak u Hajduku zaključuje jesenjom titulom s drugom ekipom, za koju je ove sezone skupio 12 nastupa, a sada se okreće novim izazovima. Kaže da ponuda ima nekoliko, a olakotna mu je okolnost što odlazi bez odštete. Hoće li Hairlahović proigrati u nekoj drugoj sredini, tek će se vidjeti, za sada ostaje zaključak da iz Hajduka ‘na mala vrata’ odlazi veznjak koji je ne tako davno bio podcrtan kao jedan od najvećih talenata omladinske škole.

KOMENTARI