Naš dragi Zijo treba našu pomoć!

HomeLokalne temeSanski Most

Naš dragi Zijo treba našu pomoć!

Podržite humanitarnu akciju Pomozi.ba: Pomozite mališanima koji su ostali bez majke

Ja mislim da svi Sanjani znaju našeg Ziju poštara, tog dobrog,časnog i duhovitog čovjeka koji se nalazi u jako teškoj zdravstvenoj situaciji i treba našu pomoć.

Zijo Bešić rođen 10.11.1962.Od 1996.pa sve do 2019.je bio zaposlen u pošti. On više ne radi, trenutno čeka odgovor komisije o penzionisanju.

Zijo je od dijabetisa obolio 2002.na izulinu je već punih 12god.Dijabetis mu je uništio zdravlje,a najviše bubrege,krvne žile i vid.Zijo već godinu dana ide na dijalizu 3puta sedmično,al to nije njegov najveći problem.Njegov najveći problem su njegove oči,odnosno vid.On trenutno na jedno oko vidi samo na pola metra kao kroz maglu,dok na drugo vidi na 2 metra ,isto kao kroz maglu.

Ono što je zabrinjavajuće da po prognozama doktora Zijo može totalno ostati bez vida.Zijo je dobio predračun iz Istanbula Mega klinike,gdje bi se mogla obaviti operacija na oba oka.

Za operaciju mu je potrebno 12000Eura,kao i 1800Eura za 6 dijaliza koje bi morao primiti dok boravi u bolnici.Zijo moli sve dobre ljude,rodbinu i prijatelje koji su u mogućnosti i žele da mu pomognu,da svojim donacijama obezbijede njegov odlazak na operaciju i time poboljšaju njegov kvalitet života.

U prilog su Zijini nalazi,koji ovo sve potvrđuju kao i predračun koji je dobio iz Istanbula.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: