instant fap

Nastavak sezone za Podgrmeč, Ćiro dolazi u Sanu

Nastavak sezone za Podgrmeč, Ćiro dolazi u Sanu

Odlukom Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH u toku je zimski prelazni rok za igrače velikog nogometa koji je počeo 20 januara i traje do 14. februara 2014. godine.

Registracija igrača u zimskom prelaznom roku će biti izvršena u skladu sa odredbama važećeg Pravilnika o registraciji, statusu i transferu igrača Nogometnog saveza BiH. Drugi dio takmičarske sezone Prve lige FBiH počinje 02. marta, a zbog Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu završava se 31 maja.
Proljetni dio prvoligaškog federalnog prvestva će donijeti dosta uzbuđenja i naizvjesnoti oko borbe za naslov prvaka, ali i očuvanja prvoligaškog statusa. Naime, jesenji prvak bihaćko Jedinstvo u prvom dijelu sezone je osvojilo 36 bodova i ima pet bodova više od drugoplasrane tuzlanske Slobode. No, obje ekipe najavljuju grčevitu borbu za ulazak u Premijer ligu BiH.
I Bišćani i Tuzlaci su u svoje redove već doveli kvalitetna pojačanja i počeli su sa pripremama. Sloboda je čak za trenera imenovala legendarnog Ćiru Blaževića što dokazuje koliko su u „gradu soli“ ozbiljni u namjerama da se od naredne sezone takmiče u društvu najboljih bh klubova. Kako će se sve odvijati pokazaće vrijeme, ali sa sigurnošću se može reći da će dvojcu na čelu tabele planove pomrsiti veoma kvalitetna ekipa Rudara iz kaknja, koji se nalazi na trećem mjestu sa 30 bodova, a tu su još i neugodno četvrto Bratstvo i peti GOŠK sa 29 osvojenih bodova.

Na tabeli slijede klubovi koji su, barem za sada, daleko od opasne zone. To su šesti Branitelj sa 26, sedma Čapljina sa 25, zatim osmi Radnički sa 23 i deveta Gradina sa 21 bodom. Vać od desetoplasiranog Orašje koji ima 19 bodova, slobodno se može reći, da se na prvenstvenoj ljestvicise nalaze klubovi koji će voditi borbu za ostanak u prvoligaškom društvu. Na jedanesetom mjestu je Mladost sa 17, devanaesta Budućnost ima 16 osvojenih bodova. dok je Podgrrmeč jesenji dio prvenstva završio na trinastom mjestu sa 14 bodova i bilansom četiri pobjede, dva remija i čak devet poraza.

Kad je riječ o sanskom prvoligašu, trenutno financijsko stanje u klubu je veoma teško, a ovih dana se treba sastati rukovodstvo Podgrmeča da se vidi kako dalje. Na čertnaestom mjestu je Igman sa 13 bodova, petnaesta Iskra ima 12, dok je na posljednjem mjestu već otpisani Troglav samo 5 osvojenih bodova. Dakle, predstoji 15 prvoligaških kola, uzbudljivih i neizvjesnih utakmica, tako da i najveći optimisti još ne žele prognozirati koji će klub napustiti prvoligaško društvo, a ko će ponijeti epitet najboljeg i preći u viši rang takmičenja.
Podgrmeč prvu utakmicu u nastavku sezone igra protiv Rudara u Kaknju.

KOMENTARI