Nastavljeni radovi, Zdena prekrivena prvim slojem asfalta

Homeinmedia danas

Nastavljeni radovi, Zdena prekrivena prvim slojem asfalta

Nastavak asfaltiranja puta koji spaja Sanski Most sa Banja Lukom

Loše vrijeme zaustavilo je radove u Prvomajsko ulici, ali je tokom vikenda nastavljeno i kompletna dionica je prekrivena prvim slojem asfalta. Kroz nekoliko dana očekuje završetak svih radova.

Dužina ove dionice iznosi 1400 metara, a projektom je planirana širina ceste od 6 metara s trotoarima duž obe strane puta. Vrijednost projekta iznosi preko 920.000 hiljada maraka, finansira se sredstvima koja su osigurali Općina Sanski Most i Vlada FBiH. 

Inače, u ranijem periodu u ovome dijelu Prvomajske ulice izgrađena je kompletna kanalizaciona mreža, vodovodni sistem i druga komunalna infrastruktura. 

Projekt rekonstrukcije Prvomajske ulice, koji se nalazi u završnoj fazi, a danas su počeli radovi na postavljanju asfalta.

U izjavi za naš portal Asim Kamber, koji je skupa sa načelnikom lobirao za ova sredstva, je istakao„Sa Zdenjanima smo proteklih godina realizirali značajan broj projekata, a ovaj u Prvomajskoj je od važnosti za kompletnu općinu i posebno za naše privredne subjekte u Zdeni. Nećemo stati uređenjem Zdene nego ćemo u narednom periodu realizirati i kompletnu infrastrukturu u priključnim ulicama.“

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0