Navijači Evertona sada znaju za Sanski Most

HomeNaše priče

Navijači Evertona sada znaju za Sanski Most

Premier League World posjetio Sanski Most i snimio reportažu o Aldinu Karabegu

Priča Aldina Karabega, 19-godišnjeg mladića i pasioniranog nogometnog zaljubljenika iz Bosne i Hercegovine, postala je viralni hit na internetu. Naime, ovaj simpatični mladić iz Sanskog Mosta došao je na zanimljivu i originalnu ideju.

Dječački san

On je putem e-maila uputio dopis na adresu čak 92 kluba u Engleskoj s pitanjem zašto bi trebao postati njihov fan. Dobio je odgovor od svega deset njih, između ostalih i Evertona, koji ga je protekle sedmice odlučio pozvati u trodnevnu posjetu klubu iz Liverpula i tako mu ispuniti dječački san.

– Na ideju da pošaljem 92 e-maila sam došao iz razloga što većina navijača podržava nogometne gigante, a ja sam htio dati svima podjednake šanse, i Mančester junajtedu i četveroligašima. Eto, zahvaljujući bh. reprezentativcu Muhamedu Bešiću, postao sam navijač Evertona – kazao je za „Avaz“ Karabeg.

Proteklu sedmicu Karabeg će pamtiti dok je živ.

– Priliku da odem u Liverpul na tri dana i da pratim meč Evertona i Kristal palasa na Gudison parku mi je omogućio „Premier League Productions“, za njihovu emisiju „Premier League World“.

Dva člana ekipe su prvo došla u Sanski Most da naprave prilog o gradu i meni, a zatim smo zajedno otputovali u Liverpul da snimimo i drugi dio reportaže. Ovo je zaista ogromna promocija za moj grad, sada svaki navijač Evertona zna za Sanski Most. Emisija će biti prikazivana u roku od nekoliko sedmica – kazao je Karabeg.

Poseban utisak na Karabega ostavio je Bešić, za kojeg ima samo riječi hvale.

Brz oporavak 

– Bešića sam upoznao u trening centru Evertona. On je zaista divan momak i bila mi je čast pričati s njim. Poželio sam mu brz oporavak. Pričali smo o BiH i nogometu, a za „Premier League World“ je rekao kako mu je drago da vidi Bosanca među navijačima Evertona – zaključio je Karabeg.

Razgovarao s Filom Nevilom

Everton i Kristal palas u petak su remizirali (1:1) na prepunom Gudisonu, a atmosfera na toj utakmici Karabegu će zauvijek ostati u sjećanju.

– Bešić mi je dan prije rekao da ću uživati na prepunom Gudisonu i zaista je bilo tako. Presretan sam, razgovarao sam s legendarnim engleskim igračem Filom Nevilom (Phil Neville), pratio sam pres-konferenciju trenera Evertona Ronalda Kumana (Koeman)… – kazao je Karabeg.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0