Navijači ga vole, a on to ne krije: Barbarez ponovo javno pokazao emocije prema reprezentaciji

HomeSport

Navijači ga vole, a on to ne krije: Barbarez ponovo javno pokazao emocije prema reprezentaciji

SPORTSKE saznaju: Sergej Barbarez uskoro dobija poziciju u NSBiH

Sergej Barbarez (50) dobija mnogo poruka podrške od navijača Bosne i Hercegovine, a nerijetko ih i podijeli javno.

“Doći će Barba da nas opet povede u emocije lijepe, koje ostaju u srcu da traju, liječe i drže glavnu uspravno. Opet će rasplamsati vjeru i ljubav prema ovoj prelijepoj igri…” napisao je navijač Emir Suljić.

“Ljubav je to” odgovorio mu je Barbarez.

“Vjerujem da mogu pomoći reprezentaciji da se vrati pozitivna atmosfera i krene ka nekom boljem vremenu.” poručio je nekadašnji kapiten BiH u decembru 2020. godine kada se birao novi selektor BiH.

Barbarez je u tri navrata bio kandidat za klupu Bosne i Hercegovine – dva puta kao selektor, jednom kao pomoćnik Mehi Kodri zajedno sa Emirom Spahićem. FS BiH prvi put prednost dao Mehmedu Baždareviću, drugi put Robertu Prosinečkom, a treći Ivajlu Petevu.

Prethodno je 2011. godine bio prisutan u radu tijela koja su za cilj imala skidanje suspenzije FS BiH od strane UEFA i FIFA, no kasnije se povukao iz rada Saveza.

Igračku karijeru završio je prije 14 godina, te nakon toga uspješno položio ispite za najveću trenersku licencu – UEFA PRO nivo. Ipak, još uvijek se nije odlučio za trenerski posao.

Više je kritičara nego onih koji podržavaju ideju da za selektora bude izabran trener bez iskustva, no činjenica je da je trend da najveći svjetski klubovi za trenere sve češće biraju bivše velike igrače bez pravog trenerskog iskustva.

Primjeri iz susjedstva govore kako je mudro nekadašnje asove koji imaju trenerske ambicije afirmisati kroz mlade selekcije. Slavenu Biliću je prvo trenersko iskustvo bilo u U21 selekciji Hrvatske, nakon samo osam mečeva već je preuzeo kormilo A reprezentacije sa kojom je napravio zapažene rezultate.

Za sada, dva mjeseca uoči Lige Nacija, uz podršku igrača i Fudbalskog saveza BiH, Ivajlo Petev ne treba da brine o svojoj poziciji na klupi BiH.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0