instant fap

Ne može im niko ništa

Ne može im niko ništa

Danas su u Banjoj Luci održani protesti čiji je cilj bio ne samo upozoriti na trenutno stanje u manjem bh. entitetu, nego i prebrojati simpatizere vladajuće partije s jedne i opozicije s druge strane.

I dok su se paralelno održavali protesti građana, jedan na banjalučkom Trgu Krajine, a drugi u parku “Mladen Stojanović”, organizatori oba skupa uvjereni su da baš oni imaju apsolutnu podršku većine kako banjalučana, tako i građana čitavog entiteta. Oni koji podržavaju miting vladajuće koalicije u Srpskoj organizovali su veseli skup pod nazivom “Srcem za Srpsku – Stop izdaji!”, dok je opozicija, nedaleko od njih, protestirala:“Oslobodimo Srpsku.”  

Obraćanja političara obilježena su pozivanjem na odgovornost onih drugih te veličanjem sopstvene moći i podrške koju imaju od većine građana. I dok je predstavnik opozicije Mladen Bosić, u pratnji Mladena Ivanića, Dragana Čavića i drugih partnera skandirao „Mile, lopove“, lider vladajućeg SNSD-a latio se mikrofona i poručio svojim političkim protivnicima „Ne može nam niko ništa!“

“Ima li išta časnije nego biti sljedbenik Radovana Karadžića, Ratka Mladića i svojih koji su stvarali Republiku Srpsku,“ zapitao se Dragan Đurđević iz Srpske radikalne stranke te se zahvalio lideru stranke Vojislavu Šešelju na brizi za RS.

Protesti su prošli mirno i bez većih incidenata, a javnost regiona skeptična je prema ovom izrazu demokratije u manjem bh. entitetu te politički analitičari strahuju od novih masovnih okupljanja i nereda nezadovoljnih građana.

KOMENTARI