“Nedirnuta” Toyota Supra je sjajna prilika za kolekcionare

HomeAUTO

“Nedirnuta” Toyota Supra je sjajna prilika za kolekcionare

Czinger 21C je novi rekorder staze Laguna Seca

Rijetki primjerak modela A80 Toyota Supra Turbo s targa krovom bit će prodan na aukciji naredne godine te se očekuje da će privući veliku pažnju ljubitelja japanskih automobila i kolekcionara.

Riječ je zaista o fantastičnom i “nedirnutom” primjerku četvrte generacije legendardne Supre, koja je prešla manje od 30.000 kilometara. Ispod haube se nalazi Toyotin 2JZ-GTE twin-turbo, jedan od najcjenjenijih motora na svijetu koji se ubacivao u različite automobile, pa čak i u novu GR Supru.

U slučaju automobila na fotografijama, motor je uparen sa 6-stepenim manuelnim mjenjačem, a razvija 320 KS i 427 Nm obrtnog momenta. Za ubrzanje od 0 do 100 km/h potrebno je oko 5 sekundi.

Supra je lakirana u Quicksilver metalik boju, vjerovatno najbolju nijansu za ovu generaciju, a posjeduje originalne petokrake felge. Glavna atrakcija je svakako Targa krov. Pojavljivanje u filmu “The Fast and the Furious” iz 2001. godine povećalo je popularnost već traženog modela.

Unutrašnjost je presvučena crnom kožom te se također čini nedirnutom. Sjedišta pokazuju male znakove korištenja, dok plastike izgledaju kao nove.

Uprkos godinama, unutrašnjost i dalje izgleda moderno s armaturnom pločom okrenutom ka vozaču. Opremljena je s dva prednja zračna jastuka, klima-uređajem, električnim podizačima prozora, kao i originalnim ozvučenjem.

Supra će biti prodana na aukciji koja se u Arizoni održava između 21. i 29. januara 2023. godine. a uopće neće biti iznenađenje ako dostigne šestocifreni iznos.

Ranije ove godine je sličan primjerak s većom kilometražom i fiksnim krovom prodan za 265.000 dolara.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0