Nekada bio vođa Fanaticosa, danas je imenovan za trenera u Elfsborgu

HomeSport

Nekada bio vođa Fanaticosa, danas je imenovan za trenera u Elfsborgu

Ervin Zukanović: 15 godina imamo pogrešan mentalitet u reprezentaciji, odluke se moraju donositi u interesu ekipe

Ismet Turšić (42) novi je trener ženske ekipe Elfsborga objavio je ovaj švedski klub danas.

Turšić, nadimka Ventola, bh. javnosti je najpoznatiji kao nekadašnji vođa BH Fanaticosa. Ljudi su ga najbolje upoznali u nekoliko javnih nastupa u Centralnom dnevniku Senada Hadžifejzovića, gdje je iskreno branio svoja patriotska uvjerenja. Najviše se pamti njegov duel sa Munibom Ušanovićem.

Već više godina uspješno kao trener radi u Elfsborgovoj akademiji, u Švedskoj, u koju je stigao u ratu, nakon što je ratnim zločinima protjeran iz rodnog grada. 

Moglo bi se reći – patriota, trener i intelektualac.

“Dobar je osjećaj biti u profesionlanom okruženju kakvo je u Elfsborgu. Kada vas Elfsborg zove, vrlo je teško odbiti” govori Turšić za početak razgovora za zvaničnu stranicu kluba. 

“Nezahvalno je govoriti o sebi. Prvo, dolazim u ekipu koja ima tri titule zaredom i teško je napraviti nešto revolucionarno ovdje, jer je već puno dobrog posla napravljeno. Ipak, nastaviću raditi tako što ćemo biti orijentisani i razmišljati ofanzivno”.

Turšić je kao asistent Zlatana Nalića radio u organizaciji kampa FS BiH “Otvorena vrata” koji je u Švedskoj okupio tadašnje talente bh. porijekla koji žive u Skandinaviji.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0