instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

NEKADAŠNJI UČENIK Donirao dva instrumenta za mjerenje temperature

NEKADAŠNJI UČENIK Donirao dva instrumenta za mjerenje temperature

Pred početak nove školske godine sve obrazovne ustanove dužne su ispoštovati preporuke nadležnih institucija, odnosno sprovesti sve higijensko-epidemiološke mjere kako bi se spriječila pojava i širenje koronavirusa u školskim ustanovama.

Dok se čeka početak nastavnog procesa, i Mješovita srednja škola Sanski Most u posljednje vrijeme provodi različite mjere kako bi što spremnije dočekali novu školsku godinu.

Između ostalog, potrebno je obezbijediti nesmetano odvijanje nastave, te osigurati da se učenici i nastavno osoblje osjeća sigurno u trenutnim uslovima pandemije.

S tim u vezi, kako bi u određenoj mjeri olakšao cjelokupan proces, nekadašnji učenik ove škole, a danas uspješni poljoprivrednik Ibro Ganibegović, donirao je dva instrumenta za mjerenje temperature, koje svaka škola u trenutnim uslovima mora imati.

Mjerači će se koristiti za mjerenje temperature kod učenika i nastavnog osoblja prilikom ulaska u školu, a to je samo jedna od mjera koja će se primjenjivati od početka nove školske godine.

Inače Mješovita srednja škola je najveća obrazovna ustanova na području naše općine koju pohađa preko 700 učenika u nekoliko različitih zanimanja, a u prve razrede ove godine upisan je 171 učenik.

KOMENTARI