instant fap
NaslovnicaSport

ESPN potvrdio: Džeko prelazi u Juventus, Higuain ide iz kluba

ESPN potvrdio: Džeko prelazi u Juventus, Higuain ide iz kluba

Izdanje popularnog sportskog kanala ESPN za Latinsku Ameriku potvrdilo je u nedjelju navečer transfer Edina Džeke u Juventus.

“Prije nego što Higuain napusti Juventus, Andrea Pirlo osigurao je pojačanje koje je želio. Edin Džeko dolazi u Juventus u transferu od 10 miliona eura” piše ESPN za latinsku Ameriku.

Edin Džeko je prema pisanjima najvećih talijanskih novina u četvrtak i petak dogovorio uslove transfera u Juventus, a tokom posljednjih pregovora telefonom je razgovarao sa trenerom Juventusa Andrea Pirlom sa kojim je definisao kakva ga uloga na terenu čeka u novom klubu.

Juventus će Džeki godišnje davati platu od 7,5 miliona eura, a Romi će platiti ukupno 10 miliona eura odštete. Uz to Roma može osvojiti još dva miliona eura bonusa ako Džeko ostvari određene rezultate.

Edin Džeko je u Romu došao 2015. godine iz Manchester Citya i u pet godina postao je kapiten i najveća zvijezda Rome, te četvrti strijelac u historiji kluba sa 106 golova.

Džeko je želio da se pregovori sa Juventusom završe do reprezentativnog okupljanja u ponedjeljak 31. augusta, a nije poznato i kada će transfer biti ozvaničen.

KOMENTARI