instant fap

Nermin Alagić novi igrač Veleža

Nermin Alagić novi igrač Veleža

Nermin Alagić rođen je 03.05.2001. godine u Sanskom Mostu. Prve fudbalske korake pravi u lokalnom Podgrmeču, a u 16. godini debituje za prvi tim. Igra na poziciji zadnjeg veznog, a po potrebi može da odigra i u odbrani.

Nakon odrađenih par treninga sa prvom ekipom Veleža, dobio je priliku za igru na turniru u Župči. Protiv Ilijaša je krenuo od prve minute, odigravši 60 minuta u veznom redu. U drugoj utakmici protiv Rudara, ušao je u 60. minuti i nakon nekoliko minuta postigao je vodeći gol za Rođene. To je na kraju bilo dovoljno da ponese epitet najboljeg igrača turnira, kao i ostanak u redovima Veleža.

Alagić će trenirati sa prvom ekipom, za koju će imati pravo nastupa već u subotu protiv Čapljine, a s obzirom na svoje godine, pravo nastupa će imati i za juniorsku selekciju.

„ Od malih nogu sam počeo trenirati fudbal i imao sam želju da se oprobam u jednom od jačih klubova. Priliku za treniranjem i napredovanjem u Veležu sam objeručke prihvatio i iskreno se zahvaljujem treneru i upravi na tome. Došao sam sa željom da još više učim i radim kako bi opravdao povjerenje kluba i dokazao svoj potencijal. Nadam se da će klub, a i ja zajedno sa njm, napredovati u narednom periodu i da ćemo uz veliku podršku navijača uspjeti ostvariti cilj u sezoni koja je pred nama, a to je Premijer liga“, rekao je Nermin Alagić.

Nerminu želimo dobrodošlicu, puno zdravlja, sreće i zajedničkog uspjeha u budućnosti, objavljuje oficijelna stranica Fk Velež Mostar.

KOMENTARI