instant fap
NaslovnicaSport

Neymar prešao Ronalda pa se rasplakao, Pele mu poslao dirljivu poruku

Neymar prešao Ronalda pa se rasplakao, Pele mu poslao dirljivu poruku

Brazilski nogometaš Neymar u meču Copa Americe protiv Perua postigao je 68. gol u dresu reprezentacije i sada je samo devet pogodaka udaljen od rekorda koji drži legendarni Pele.

Neymar je ranije prestigao Ronalda na listi najboljih strijelaca Brazila u historiji, a nakon utakmice nije mogao sakriti emocije i zaplakao je pred kamerama.

“Ove su brojke ništa u poređenju s radošću koju osjećam kada igram za Brazil i predstavljam svoju državu. U ovom trenutku svi prolazimo kroz težak period, a drago mi je da mogu biti primjer za neke ljude. Volim priču koju ispisujem s Brazilom, a želim da moja porodica i prijatelji budu ponosni”, rekao je Neymar i nastavio:

“Nadam se da su svi koji vole ovu igru ponosni na mene jer brojke ne znače puno, bitan je samo ponos koji osjećam kada nosim dres Brazila.”

Ubrzo nakon toga oglasio se i legendarni Brazilac Pele, koji je poručio da je uvijek sretan kada gleda Neymara te da će navijati za njega sve dok ne sruši njegov rekord.

“Svaki put kada vidim ovog dječaka on je nasmijan. Nemoguće je ne uzvratiti mu osmijeh, zarazno je… Ja sam, kao i svi Brazilci, uvijek sretan kada ga vidim kako igra nogomet, a danas je napravio još jedan korak prema mom rekordu za repreznetaciju. Navijam za njega s istom radošću kao i kada sam ga prvi put vidio da igra”, napisao je Pele.

Brazil će naredni meč igrati 23. juna protiv Kolumbije, a nakon toga ih očekuje i duel protiv Ekvadora.

KOMENTARI