instant fap
NaslovnicaAUTO

Za Brabus 900 Rocket Edition treba izdvojiti 571.270 eura

Za Brabus 900 Rocket Edition treba izdvojiti 571.270 eura

Posljednja kreacije iz Brabusove serije Rocket Edition zasnovana je na Mercedesovoj G-Klasi, a pokreće je motor koji razvija 900 KS i 1.050 Nm najvećeg obrtnog momenta.

Iza Brabusove serije pod zajedničkim nazivom Rocket Edition uvijek se kriju najsnažnija i najbrža izdanja Mercedesovih dorađenih modela koja u Bottropu obično nude u malim serijama, a posljednji model iz Brabusovog kluba najbržih zasnovan je na osnovici Mercedesove najsnažnije aktuelne G-Klase koja se krije iza oznake AMG G63.

U Bottropu nisu neskromni kada kažu da je Brabus 900 Rocket Edition najsnažnija G-Klasa koja se trenutno može kupiti, jer njihovu gromoglasnu “kutiju“ pokreće temeljito dorađen i ručno sastavljen 4,5-litarski V8 biturbo motor koji razvija 900 konjskih snaga i (zbog zdravlja mjenjača) elektronski ograničenih 1.050 Nm najvećeg obrtnog momenta.

Ukupno 25 kupaca koji su spremni izdvojiti više od pola miliona eura kući će otići sa G-Klasom koja od 0 do 100 km/h stiže za 3,7 sekundi i (zbog zdravlja 24-inčnih guma) razvija elektronski ograničenih 280 km/h.

Fotografije najbolje pokazuju koliko je posla urađeno na karoseriji i u kabini jednog od najboljih terenskih automobila svih vremena koji su u Brabusu, očigledno, pripremili da se najbolje snalazi na asfaltu.

KOMENTARI