instant fap

Nezapamćene poplave u Sanskom Mostu

Nezapamćene poplave u Sanskom Mostu

Situacija po pitanju vodostaja riječnih vodotoka na području općine Sanski Most iz sata u sat se mijenja. Rijeka Sana odavno se izlila na području sela Trnova, gdje je preplavila putnu komunikaciju koja spaja ovo selo sa ostatkom grada, i za sada su potrebni čamci kako bi se došlo do ugroženog stanovništva. Ista situacija je i na području Hrustova.

FOTOALBUM

U toku je evakuacija ugroženog stanovništva, kao i materijalnih dobara. Veoma teška situacija je u gradskim i prigradskim naseljima. Najugroženija su naselja Jezernice, Muhići, Čaplje, dijelovi Banjalučke ulice, industrijska zona Šejkovača, koji su zbog sigurnosnih razloga isključeni sa elektro mreže. I dalje je prisutna tedencija isključenja sa elektro mreže, a nadležni su uputili apel prema stanovništvu koje napušta svoje domove da isključe struju.

Dežurni broj telefona na koji se mogu dobiti sve informacije vezane za trenutnu situaciju po pitanju snabdijevanja električnom energijom je 688-666. Prema posljednjim informacijama angažovane su službe koje čamcima vrše spašavanje ugroženog stanovništva u naselju Jezernice. Veoma je kritična situacija i u Ključkoj ulici, gdje su angažovani materijalni i ljudski resursi službe civilne zaštite, koje cijelom dužinom ulice kod plaže Kožara trenutno prave nasip, jer je rijeka Sana na granici izlijevanja. U pomoć su pritekli i stanovnici ovog kao i okolnih naselja.

Za sve stanovnike Sanskog Mosta koji su zbog poplava bili primorani napustiti svoje domove, općina Sanski Most je stavila na raspolaganje Mješovitu srednju školu, koja se trenutno koristi kao prihvatni centar, gdje će svi ugroženi biti zbrinuti.a

KOMENTARI