instant fap
NaslovnicaVijestiBiH

Nezvanično: Tužilaštvo BiH će angažirati posebnog ljekara koji će nadzirati Radončića

Nezvanično: Tužilaštvo BiH će angažirati posebnog ljekara koji će nadzirati Radončića

Iz Tužilaštva BiH danas je saopćeno da se prati cjelokupna situaciju oko bolničkog pregleda pritvorenog Fahrudina Radončića, koji je jučer zbog srčanih tegoba smješten na Kliniku za srce UKCS, gdje je zadržan na bolničkom liječenju.

“Ukoliko se uoče bilo kakve nepravilnosti ili eventualno prekrši zakon, Tužilaštvo će adekvatno reagirati”, saopćeno je iz Tužilaštva.

Novinska agencija Patria piše da  su, navodno, Sud i Tužilaštvo BiH spremni angažirati i neovisnog ljekara koji ne radi na UKCS i koji čak nije iz Sarajeva, a koji će nadzirati Radončićev boravak i liječenje u bolnici.

Podsjetimo, Radončić se liječi na Klinici za srce Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo (UKCS) .

Iz Službe za odnose s javnošću UKCS danas je saopćeno da je konzilij na čelu sa prof. dr. Mirsadom Kacilom i prof. dr. Mehmedom Kulićem odlučio da Fahrudin Radončić ostaje u bolnici.

Predsjednik Saveza za bolju budućnost u bolnicu je prevezen iz pritvorske jedinice Suda BiH, zbog srčanih tegoba na koje se žalio proteklih dana. Zatvorski ljekar je, nakon pregleda, preporučio premještanje u bolnicu, o čemu je Sud BiH donio odluku.

Dodajmo i da je za sutra, petak 11. mart, na Sudu BiH zakazano izjašnjenje o krivnji u slučaju Radončić i drugi, ali još uvijek se ne zna da li će se ročište održati zbog Radončićevog zdravstvenog stanja.

KOMENTARI