instant fap

Nikad nam niste bili daleko

 

OO SDA posjetila je najudaljeniji zaseok Zenkoviće i mjesne ogranke Modru i Lukavice. Kontinuitet velikog prisustva javnim tribinama najbolje svjedoči SNAGU SDA i njenih jedinih partnera građana. Modrani su uputili otvoren prigovor lokalnim čelnicima zbog činjenice da se nije vodilo računa u zapošljavanju boraca i članova njihovih porodica iz ovog sela. Iz ovih naselja zajednički je zatraženo bolje zimsko održavanje lokalnih puteva, te potrebe otvaranja apoteke u Fajtovcima, sa ciljem dostupnosti starijim ljudima. Zajedno sa mještanima ovih naselja lokalna vlast se složila da je neophodno pokrenuti stočnu pijacu za tržište Sanskog Mosta i šire regije. Građani ovih zaseoka obradovani su činjenicom da je postignut dogovor sa povratnicima u Slatini i da su počeli radovi izgradnje elektro – mreže za napajanje bazena i pumpi odakle će voda krenuti prema svim kućama ovih naselja. Voda ovih naselja nije samo životna nego i egzistencijalna potreba jer se veliki broj stanovništva bavi poljoprivredom i stočarstvom. U slijedećoj fazi višak vode će biti usmjeren prema Fajtovcima, Naprelju, Goricama u jednom, i Kamengradu u drugom pravcu. A spajanjem sa gradskim vodovodom u Donjem Kamengradu bilo bi kvalitetno riješeno vodosnabdjevanje od Husimovaca do Skucanog Vakufa.

„Iako su Zenkovići jedno od najudaljenijih sela na području općine, to nije bila nikakva prepreka da posjetimo mještane ovog sela, te da s njima porazgovaramo. U prvim poslijeratnim godinama mnoge kuće koje se nalaze na ovom području bile su porušene, ali mješatni su uz pomoć i podršku lokalne vlasti i Općinske organizacije SDA uspjeli obnoviti svoje kuće. Urađeni su mnogobrojni radovi na poboljšanju infrastrukture, izgrađena je i džamija, tako da mogu kazati da podrška mještana Zenkovića našoj stranci nikad nije bila upitna, te se nadamo da će tako biti i ubuduće“, izjavila je Tahira Batić.

                                                                                    Oni u jahtama i avionima mi u konjskim zapregama

„Nasuprot izajavama pojedinih sljedbenika Fahrudina Radončića, prema kojima je selo Modra zbog svog geografskog položaja i nadmorske visine na kojoj se nalazi previše udaljena od Sanskog Mosta, te da zbog toga nije u centru njihove pažnje, mi sa današnjim primjerom i organizovanom posjetom kako Modroj, tako i Lukavicama i Zenkovićima svakako dokazujemo da nam je u inetersu da posjetimo sva sela i mještane na području naše općine, te da u otvorenom razgovoru pokušamo saznati njihove probleme, i na osnovu toga planiramo smjernice našeg djelovanja u narednom četverogodišnjem mandatu“, naglasio je nosilac liste SDA za općinsko vijeće Sanel Mahić.

SDA poziva kandidate Radončićeve privatne stranke da prestanu javno prigovarati zbog činjenice što lokalna vlast ulaže u sela. Za SDA su i selo i grad jedno a svi građani imaju pravo živjeti u približno sličnim uslovima.

KOMENTARI