instant fap
NaslovnicaBiH

Nikšić ne zna kako do nove Vlade FBiH

Nikšić ne zna kako do nove Vlade FBiH

Nikšić je nakon sjednice izjavio da je Federalnu Vladu nemoguće rekonstruisati bez saglasnosti predsjednika i podpredsjednika Federacije BiH koji su neozaobilazan faktor

Federalni premijer Nermin Nikšić na današnjoj sjednici Vlade u Mostaru informisao je ministre o razgovorima koje je vodio s potpredsjednikom HDZ-a BiH Marinkom Čavarom o rekonstrukciji Vlade, ali kada će do nje doći i kako Nikšić, međutim, još nema odgovor.

Nikšić je nakon sjednice izjavio da je Federalnu Vladu nemoguće rekonstruisati bez saglasnosti predsjednika i podpredsjednika Federacije BiH koji su neozaobilazan faktor.

Ministar pravosuđa Federacije BiH Zoran Mikulić (SDP) i ministar industrije i energetike Federacije BiH Erdal Trhulj (SDA) na konferenciji za novinare rekli su da je Vlada Federacije BiH danas radila u sasvim normalnoj atmosferi.

“Vlada funkcioniše u punom kapacitetu, a atmosfera je kao što je bila i do sada. Vlada je i danas bila jedinstvena o svim pitanjima”, izjavio je Mikulić.

Trhulj je naveo da je na sjednici doneseno niz kvalitetnih zakona i da je sve teklo normalno.

“Mi ostajemo i dalje raditi svoj posao. Nema nikakvih promjena. Što će se dogoditi sutra, za tri mjeseca ili godinu, ostaje da vidimo. Ja da izbacujem, ne bih nikoga izbacio, a šta će drugi raditi, to ćemo vidjeti”, naglasio je Trhulj.

Ministar poljoprivrede i zamjenik premijera Federacije BiH Jerko Ivanković Lijanović komentarišući aktuelnu situaciju rekao je da Narodna stranka “Radom za boljitak” neće izlaziti iz vlasti “jer za to nema potrebe”.

Ministar je naveo kako je rekonstrukciju Federalne Vlade jako teško napraviti.

“Očito će proći još dugo vremena i biće puno posla. Nama u Narodnoj stranci `Radom za boljitak` važno je da ovo što sada imamo dobro i kvalitetno funkcioniše i da radimo u interesu građana. Kada dođe novi program, onda ćemo ga razmatrati”, kazao je Ivanković Lijanović.