instant fap
NaslovnicaUncategorized

Pronašli izgubljeni Bijeli grad bogat zlatom?

Pronašli izgubljeni Bijeli grad bogat zlatom?

Koristeći najsuvremeniju metodu laserskog mapiranja, znanstvenici s američkog Sveučilišta u Houstonu i Nacionalnog centra za lasersko mapiranje iz zraka (NCALM) napravili su detaljnu kartu udaljene regije u Hondurasu, za koju vjeruju da otkriva legendarni nestali grad Ciudad Blanca.

Naime, legenda kaže da je Ciudad Blanca bogat zlatom, zbog čega je bio meta mnogih istraživača i lovaca na blago otkako ga je konkvistador Hernando Cortes prvi put spomenuo u pismu koje je 1526. godine poslao španjolskom kralju Karlu V.

Inspiriran ovom legendom, snimatelj Steven Elkins potražio je podršku privatnih investitora koji bi bili spremni financirati rad njegovog tima, odnosno korištenje napredne tehnologije mapiranja za izradu mape šumovitih predjela Mosquitie. Elkinsov tim je napravio više od četiri milijarde snimaka tijekom projekta koji je trajao tjedan dana.

Podaci su potom stigli do Billa Cartera, inženjera sa Sveučilišta u Houstonu, koji je otkrio da u džungli postoje promjene na tlu koje su djelo ljudskih ruku i koje bi mogle biti ostaci lokaliteta Ciudad Blanca (Bijeli grad), zaboravljenog gradskog trga s piramidama koji je progutala džungla.

Ipak, službene potvrde o postojanju grada još nema, a ako do nje dođe ovo otkriće moći će se usporediti s otkrićem zaboravljenih lokaliteta kao što je Machu Picchu, koji je zapadnom svijetu 1911. predstavio američki povjesničar Hiram Bingham, piše uh.edu.