instant fap

Niske temperature obilježit će vikend u BiH

Niske temperature obilježit će vikend u BiH

U Bosni i Hercegovini tokom vikenda očekuje se pretežno oblačno vrijeme uz znatno niže jutarnje temperature nego što je to bio slučaj u prethodnim danima, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Prema zvaničnim podacima, tokom subote građani mogu očekivati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje naoblake tokom dana.

U ranim jutarnjim satima u većem dijelu Bosne se očekuje slab snijeg ili susnježica, a na sjeveru Hercegovine i u Posavina slaba kiša. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura.

Jutarnja temperatura od -4 do 2 stepena Celzijusa, na jugu od 4 do 8 stepeni. Dnevna temperatura zraka kretat će se od od 1 do 7, na jugu od 9 do 14 stepeni Celzijusa.

U nedjelju, u Bosni i Hercegovini dominirat će pretežno sunčano vrijeme uz postepeno naoblačenje u večernjim satima. Ipak, jutarnje temperature zraka i dalje će biti niske pa se tako u Bosni očekuju temperature od -6 do 0 stepeni Celzijusa, a u Hercegovini od 1 do 5.

Dnevna temperatura zraka kretat će se od 6 do 10 stepeni, a na jugu i do 14 stepeni Celzijusa.

KOMENTARI