instant fap
NaslovnicaVijestiBiH

Njihovo je srce veliko: Kakanjski vatrogasci ispunili veliku želju dječaka Ahmeda

Njihovo je srce veliko: Kakanjski vatrogasci ispunili veliku želju dječaka Ahmeda

On je dječak Ahmed Hajdarević koji živi u kakanjskom naselju Bare.

Početkom godine, nakon što se aktiviralo klizište, morao je s porodicom napustiti svoj dom. Kad je odlazio iz svog doma, TV ekipi ispričao je kakoima samo jednu želju: da upozna vatrogasce, koje neizmjerno voli.

Tako su danas kakanjski vatrogasci otišli u posebnu, divnu misiju.

Vatrogasac Elvir pokucao je na vrata dječaka Ahmeda, a potom mu je u ruke predao službenu motorolu pomoću koje je dječak pozvao vatrogasce da mu dođu u posjetu.

„Ubrzo se u dvorištu kuće u kojoj porodica dječaka živi pod kirijom, nedaleko od lokacije klizišta, pojavilo vatrogasno vozilo Ford Ranger kojim je upravljao vatrogasac koji se zove isto kao i junak naše priče – Ahmed.

Na licu dječaka radost je bila neizmjerna i nesvakidašnja. Još kad je na poklon dobio vatrogasni kačket i majicu s natpisom ‘Vatrogasci Kakanj’ sreći nije bilo kraja“, navodi se na stranici Općine Kakanj.

Ali, dan iz snova za dječaka Ahmeda nije završio na tome.

Vatrogasci su ga odvezli do Vatrogasnog doma u Doboju gdje je upoznao i druge vatrogasce, te vidio opremu i vozila Profesionalne vatrogasne jedinice Kakanj. Dok se vozio do Vatrogasnog doma dječak je sve vrijeme komunicirao motorolom s vatrogascima, a komunikacija je ličila na simulaciju neke od akcija vatrogasaca.

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Kakanj su ličnim prilozima prikupili određenu količinu novca i kupili nešto kućnih potrepština, te su tu pomoć uručili majci dječaka Ahmeda.

Porodica dječaka Ahmeda nedavno je od Općine Kakanj i Humanitarne organizacije “World Vision” dobila i kravu. Kažu da ne znaju koji im je dan sretniji, dan kada je u njihovo dvorište stigla krava ili dan kada su došli vatrogasci da ispune želju dječaka Ahmeda – junaka iz naselja Bare.

Radiosarajevo.

KOMENTARI