instant fap
NaslovnicaSport

Noć kada su igrači Barce doživjeli najveće poniženje: Lukavi Eto'o i Deco su uspjeli da se spase

Noć kada su igrači Barce doživjeli najveće poniženje: Lukavi Eto'o i Deco su uspjeli da se spase

Prije tačno 13 godina odigran je El Clasico u kojem je Real Madrid slavio s 4:1 protiv Barcelone.

Kraljevi su tada trijumfovali protiv vječnog rivala golovima Raula, Robbena, Higuaina i Van Nisterlooyja, a ovaj El Clasico ostat će upamćen po tome što su igrači Barcelone, prema običaju, priredili špalir za igrače Reala na Santiago Bernabeuu.

Te noći 7. maja 2008. godine Lionel Messi i društvo morali su da odaju priznanje Schusterovom Realu koji je na kraju slavio sa čak 18 bodova prednosti.

U Barceloni je tzv. tunel koji se trebao prirediti za igrače Reala izazvao veliku raspravu danima prije same utakmice. S obzirom na veliko neprijateljstvo između timova, navijači su bili protiv poštivanja običaja, a neki igrači praktično su odbijali da na ovaj način čestitaju Realu na zasluženoj tituli.

Na kraju je prevladao fair play i igrači Barcelone smjestili su se na dvije strane kako bi šampioni prošli. To je, vjerujte, nešto najgore što je mogao da doživi jedan navijač Barcelone, a i igračima nije bilo svejedno bez obzira što su barem na izgled djelovali smireno i opušteno.

Frank Rijkaard se pokazao kao pravi gospodin i bio je jedan od onih koji su najviše pritiskali svoje igrače da naprave onu formalnu gestu koja je danas prihvaćena prirodnije nego u to virjeme.

Na fotografiji igrača koji su aplaudirali Realu bili su Valdes, Zambrotta, Marquez, Reiziger, Abidal, Xavi, Yaya Toure, Gudjohnsen, Henry, Krkić i Messi.

Eto'o i Deco su bili odsutni. Navodno su obojica namjerno dobili kartone kolo prije kako bi izbjegli ovu situaciju.

Real se eto na kraju nije ni smilovao ovoj gesti, pa je rivale dobio sa visokih 4:1. Henry je postigao gol za Barcelonu, no slaba je to bila utjeha nakon svega što su te večeri doživjeli.

Prije tri godine Barcelona je trebala da dobije špalir od igrača Real Madrida, no to se nije dogodilo. Međutim, Barcini igrači su na kraju ispraćeni špalirom koji su im pripremili Ernesto Valverde i cijeli stručni štab, a učinili su to na ideju Gerarda Piquea.

KOMENTARI