instant fap
NaslovnicaVijesti

Noć užasa u Parizu: Više od 150 mrtvih, raznijelo se najmanje sedam samoubica (VIDEO)

Noć užasa u Parizu: Više od 150 mrtvih, raznijelo se najmanje sedam samoubica (VIDEO)

U Parizu je sinoć u samoubilačkim napadima poginulo više od 150 ljudi.

http://www.dailymotion.com/video/x3drx1m

U noći užasa raznijelo se sedam ili osam samoubica, najgore je bilo u koncertnoj sali Bataclan, gdje je svirao jedan američki bend (Eagles of Death Metal), i gdje je poginulo najmanje 112 ljudi.

U Bataclanu su četvorica terorista držala stotine taoca, i počeli su ih ubijati pucajući iz automatskog oružja. Svjedoci kažu da su ljude koji su legli na pod ubijali kao egkzekutori.

“Desio se pokolj”, govore preživjeli.

Onda je policija upala u koncertnu halu, što je pokrenulo samoubice da se raznesu, javlja RT. Izvori iz policije javljaju da je jedan od samoubica poviknuo (na francuskom) “Ovo je za Siriju” i “Allahu Akbar!”.Ovinapadači nisu bili maskirani i bili su veoma mladi, javlja reporterska ekipa na licu mjesta.

Najmanje 14 ljudi je poginulo u napadu koji se desio ispred restorana Le Petit Cambodge.

AFP javlja kako se raznijelo sedam bombaša, a osmi je ubijen od strane policije. Dio izvora napominje kako je policija saopćila kako su petorica “sumnjivih napadača neutralisana”, no nije poznato da li ovo znači da su ubijeni ili uhapšeni.

Tri eksplozije odjeknule su i ispred stadiona gdje se igrala utakmica Francuska – Njemačka, a francuski predsjednik Francois Hollande odmah je evakuisan.

Ovo je horor”, poručio je predsjednik poslije, stigavši na mjesta užasnih napada.

Još uvijek niko nije preuzeo odgovornost za napade, no CNN javlja da Islamska država na Twitteru već ima ‘hashtag’ kojim slavi pariške napade.

U Parizu je proglašeno vanredno stanje, a tokom noći je vladao policijski sat.

Svijet je u šoku i brojni političari različitih zemalja izrazili su sućut te nazvali napade zločinačkim terorom nad nedužnim civilima.

 

Radiosarajevo

KOMENTARI