instant fap
NaslovnicaNaše priče

Novac za ekskurziju donirali za liječenje Muhameda

Novac za ekskurziju donirali za liječenje Muhameda

Učenici i nastavno osoblje Prve sanske škole organizirali su dan veliku humanitarnu akciju prikupljanja novčanih sredstava za učenika ove škole, Muhameda Talića, koji je teško obolio od leukemije.

Učenici su danas priredili aukciju likovnih radova, a njihovom kupovinom svi su mogli donirati sredstva za Muhamedovo liječenje. Inače, treba istaći kako su se učenici odrekli putovanja na ekskurzije, a sav novac predviđen u ove svrhe, ukupno 6500 maraka, uplaćen je na žiro račun za liječenje dječaka.

Također, danas je organizirana velika biciklijada, a svako od učesnika uplatom kotizacije od dvije marke donirao je novac u humanitarne svrhe. Također, priređena je priredba za sve građane koji su se odazvali da pomognu humanitarnu akciju „Svi za Muhameda.

U proteklom periodu, u sklopu humanitrarne akcije „Svi za Muhameda“ prikupljena su značajna novčana sredstva. Podsjećamo da se Muhamed trenutno nalazi na Klinici u njemačkom gradu Esenu, gdje ga očekuje operacija presađivanja koštane srži. Ukupni troškovi operativnog zahvata i liječenja procjenjeni su na oko 220 hiljada maraka.

Humanitarnu akciji podržao je veliki broj poznatih ličnosti, sportista kao i građani Sanskog Mosta, Bosne i Hercegovine te brojni humanisti širom svijeta.

KOMENTARI