instant fap
Naslovnicainmedia danasUncategorized

Nove padavine, ali i više temperature zraka

Nove padavine, ali i više temperature zraka

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini očekuje se novo naoblačenje sa juga koje će većinom usloviti kišu. Snijeg je moguć u Krajini i na planinama. Slabije padavine moguće su prije podne, a od poslijepodnevnih sati doći će do njihovog pojačanja.

Puhat će slab vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. Krajem dana vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka iznosit će između minus dva i dva, na jugu od četiri do osam stepeni Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će se kretati između četiri i deset, na jugu zemlje do 14 stepeni. U Krajini i sjevernim područjima Bosne dnevna temperatura zraka iznosit će između nula i tri stepena Celzijusa.

U utorak očekuje se oblačno vrijeme sa kišom. Više padavina moguće je u Hercegovini. Puhat će vjetar umjerene jačine južnog smjera. U Hercegovini, centralnim i istočnim podričjima Bosne su mogući i jaki udari juga brzine 40 do 55 kilometara na sat.Jutarnja temperatura zraka iznosit će između nula i pet, na jugu od šest do deset stepeni Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će uglavnom između šest i 12 stepeni.

U srijedu u Hercegovini će vrijeme biti oblačno, a u Bosni djelomično vedro. Kiša će padati uglavnom u Hercegovini. U Bosni su mogući slabi lokalni pljuskovi. Puhat će slab vjetar do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka iznosit će između dva i šest, na jugu do osam stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će uglavnom između sedam i 13 stepeni.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini očekuje se pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom. Puhat će slab vjetar zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka iznosit će između jedan i četiri, na jugu do šest stepeni Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između šest i 11, na jugu zemlje do 14 stepeni.

KOMENTARI