Novi album Dine Merlina stiže 5. oktobra

HomeMagazin

Novi album Dine Merlina stiže 5. oktobra

Dino Merlin za Novu godinu pjeva u Baru, novi album zbog korone još na čekanju

Dino Merlin do sad je predstavio četiri pjesme koje će se naći na novom albumu, a kako je otkrio u intervjuu za Anadolu Agency cjelokupno izdanje svjetlost dana ugledat će 5. oktobra ove godine.

Merlin je 31. marta predstavio dva nova singla te je još tada potvrdio kako će novi album stići ove jesen, a najavio je kako naredne godine planira i koncert na Koševu.

U razgovoru za Anadolu Agency otkrio je i konačan datum izlaska albuma: “Album ćemo ako Bog da izdati 5. oktobra. Posložile su se nekako sve te kockice”.

Otkrio je kako je zapravo album trebao izaći dvije ili tri godine prije, ali zbog pandemije nije bilo uvjeta da se to ostvari.

“Niti je meni bilo lijepo niti onima koji bi trebali slušati taj album. Album sam završio, samo je sada u pitanju poliranje”, izjavio je Merlin.

Govorio je i o planiranom koncertu na Koševu, ali i turneji koja će mu prethoditi i koja kreće od septembra.

“Namjera mi je da Koševo bude sljedeće godine. To bi bio logičan slijed događaja. Za to treba da se steknu svi uvjeti pa smo odlučili da prije toga uradimo sve pripreme, to znači da napravimo turneju kako bismo postavili sve te kamenčiće koji grade tu kuću Koševa”, ispričao je Merlin.

U razgovoru za Klix.ba nakon predstavljanja posljednja dva singla pojasnio je kako prije organizovanja koncerta na Koševu želi da stvori takvu atmosferu da publika i pjevač imaju “iste polazne pozicije”.

“Još uvijek publika nije sigurana kao što smo mi na bini. Moramo svi imati podjednake uvjete kako bi se naš vatromet individualizma rasplamsao. Moja namjera je da u jesen izađe nova ploča i da poslije toga radimo turneju. Naravno, željno očekujem sljedeće ljeto, kada mislim da će se stvoriti uvjeti za moje peto Koševo”, kazao je.

Tom prilikom je potvrdio i kako će novi album donijeti i nove saradnje.

“Na novom albumu bit će novih saradnji, imam interesantnih stvari koje ne mogu da otkrijem. Još uvijek nisam siguran da li će se stvari izbalansirati, da li ću biti sinhroniziran s ukupnošću zbivanja u smislu pandemije i mogućnosti da se svi zajedno otvorimo, da uđemo u jednu kolotečinu koju smo imali prije, da izađemo na velike koncerte”, kazao je.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0