instant fap

Novi asfalt u naselju Alagića polje

Novi asfalt u naselju Alagića polje

U naselju Alagiće polje, ovih dana položeni su novi metri asfalta, i ovi radovi predstavljaju nastavak započetih aktivnosti na uređenju putne infrastrukture na području ovog sanskog gradskog naselja, u kojem su u posljednjih nekoliko godina uslovi za život stanovništva podignuti na znatno viši nivo.

U pitanju je još jedan infrastrukturni projekt koji je realizovan u skladu s planom rada Općinskog fonda za komunalne djelatnosti i infrastrukturu, a njegovu realizaciju zajedno su finansirali općina i mještani ovog naselja.

Radi se o gradskom naselju u kojem je posljednjih godina u velikoj mjeri uznapredovala individualna stambena gradnja, međutim stalni problem je predstavljalo nepostojanje ali i dotrajala putna infrastruktura, što je u konačnici riješeno novim asfaltnim slojem. Pored toga, mještanima je od sada omogućen i lakši pristup glavnoj saobraćajnici koja izlazi na Bulevar 7. korpusa.

Općina Sanski Most je na ovaj način u saradnji sa mještanima ovog naselja uspješno realizirala još jedan infrastrukturni projekat. Radovi su podrazumijevali kompletno presvalačenje nekoliko saobraćajnica novim slojem asfalata u dužini od 300 metara, a neophodna sredstva u iznosu od 50 000 maraka zajedničkim ulaganjem obezbijedili su mještani i općinske vlasti.

KOMENTARI