instant fap
NaslovnicaSport

Novi pole position Sebastiana Vettela

Novi pole position Sebastiana Vettela

Svjetski prvak Bastian Vettel ostvario je najbolje vrijeme kvalifikacija koje su danas vožene u Valenciji.Do svog 33.pole positiona Vettel je došao u vremenu 1:38.086, ispred Lewisa Hamiltona i Pastora Maldonada.

Današnje kvalifikacije u Valenciji su bile vrlo zanimljive, a činjenica da imamo dva bolida Lotusa,
dva Force Indie to potvrđuje.

U završnici kvalifikacija, odnosno u trećem dijelu, Kimi Raikkonen je bacio rukavicu izazova, odvozio je krug u vremenu 1:38.966. Vrlo brzo je stigao odgovor vozača Mercedesa, Nice Rosberga koji se spustio na 1:38.623. Većina vozača je u završnici koristila meku komponentu guma, a u takvoj situaciji, Romain Grosjean je bio vrlo brz. Potvrdio je to odvozivši krug u vremenu 1:38.505, ali ga je Pastor Maldonado pretekao sa 1:38.479.

Konačni poredak na vrhu smo dobili nakon što je raspoloženi Sebastian Vettel prošao ciljem.U drugom dijelu kvalifikacija razočarali su Michael Schumacher i Fernando Alonso koji je koristio tvrdu komponentu guma. Luca di Montezemalo je bio poprilično nezadovoljan jer su obojica vozača Ferrarija, Alonso i Massa završili svoj nastup nakon drugog dijela.Nakon  prvog dijela, u društvu onih najslabijih se našao Mark Webber što je također neugodno iznenađenje.