instant fap
NaslovnicaSport

Rusi dobili i treću kaznu od UEFA-e

Rusi dobili i treću kaznu od UEFA-e

Fudbalski savez Rusije je na svoju adresu dobio i treću kaznu zbog divljanja navijača u Ukrajini i Poljskoj, te s obzirom na to da su već bili pod uslovnom kaznom, ovaj put bi mogli proći i mnogo gore.

Navijači Rusije koji su došli bodriti svoju momčad na Euru, ponovo su nakon posljednjeg meča grupne faze napravili probleme bijesni zbog ispadanja, a UEFA-i nije trebalo dugo da Rusima pošalje novu uplatnicu kao kaznu za nerede.

“Fudbalski savez Rusije (RFS) kažnjava se sa 35 hiljada eura novčane kazne od strane UEFA-ine disciplinske komisije zbog paljenja i bacanja pirotehničkih sredstava za vrijeme susreta protiv Grčke 16. juna u Varšavi”, stoji u kratkom saopštenju krovne evropske fudbalske organizacije.
Ono što bi posebno moglo potresti Ruse je to što je njihova reprezentacija prošli put osim novčane kazne dobila i uslovnu kaznu da će u slučaju ponovnog nereda njihovih navijača, u narednim kvalifikacijama za Euro startati sa minus šest bodova, a ni takva prijetnja nije njihove huligane spriječila od pravljenja nereda. Da li će najavljena kazna biti ispunjena, ostaje nam da vidimo.