instant fap
Naslovnicainmedia danas

Novi uspjeh Ekrema Jakupovića

Novi uspjeh Ekrema Jakupovića

Ekrem Jakupović iz Sanskog Mosta, jedan od najboljih bh. atletičara u kategoriji veterana, ostvario je novi uspjeh.

On je u Rumuniji na atletskom prvenstvu Balkana osvojio drugo mjesto u disciplini 5. 000 metara. Atletičar Ekrem Jakupović, član i trener u Altetskog kluba „Sana“iz Sanskog Mosta, je u dresu veteranske reprezentacije BiH ponovo ostvario novi i veliki uspjeh na međunarodnoj sceni, a državi Bosni i Hercegovini donio novu medalju.

Na otvorenom prvenstvu Balkana za veterane, koje se od 19. do 22. seprembra održava u glavnom gradu Ruminije Bukureštu, ovaj uzoriti sportista je u dresu reprezentacije BiH osvojio srebrnu medalju u utrci na 5.000 metara. Jakupović se na pobjedničko postolje popeo u izuzetno jakoj konkurenciji jer su nastupili takmičari iz skoro svih balkanskih država. Novi uspjeh nije došao slučajno jer je ovaj bh. reprezentativac proveo naporne pripreme za nastup na još jednom velikom takmičenju i, kako ističe, bilo je dosta prolivenog znoja na svakodnevnim treninzima.

On je za za RTV Sanu izjavio, kako se radi o još jednom uspjehu ne samo za sanski, nego i za bh. sport. Jakupović ima šansu da osvoji još jednu medalju na prvenstvu, jer će učestvovati i na trci od 1.500 metara.

KOMENTARI