instant fap

Obilježavanje Božića u Sanskom Mostu

Pred nama je Božić, najradosniji katolički blagdan. Uobičajeno je pred velike blagdane da se vjernici na poseban način pripremaju, kako bi u što pozitivnijem ozračju dočekali ovogodišnje božićne blagdane.

sretan_bozic3Povodom najznačajnijeg katoličkog blagdana ove godine u Sanskom Mostu biće upriličen svečani prijem za predstavnike ostalih vjerskih zajednica. Tako će se u nedjelju 23. decembra u 12 sati u Župnom uredu u Sasini održati Božićni prijem. Domaćin prijema je don Ilija Piličić, župnik u Sasini, a prijemu će prisustvovati svi vjerski lideri, predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti, te ostali ugledni članovi društveno-političkog života Sanskog Mosta.

Pored toga, povodom obilježavanja nastupajućih božićnih blagdana, u srijedu 26. decembra u 19 sati, u prostoru stare gradske vijećnice biće upriličen Božićni koncert na kojem će nastupiti multireligijski vokalno-instrumentalni sastav „Harmonija“ koji djeluje u sklopu nevladine organizacije Centar za izgradnju mira. Koncert će biti obilježen prigodnim programom, odnosno izvedbom nekoliko najpoznatijih božićnih i novogodišnjih pjesama.  Inače, ovaj hor čine pripadnici različitih konfesionalnosti, a u njegov rad su uključeni i voloneri iz stranih zemalja s kojima sarađuje pomenuta nevladina organizacija.

KOMENTARI