Od Harvarda do Yalea / Hana Galijašević primljena na 5 prestižnih univerziteta u SAD-u

HomeVijestiBiH

Od Harvarda do Yalea / Hana Galijašević primljena na 5 prestižnih univerziteta u SAD-u

Počela sjednica u Predsjedništvu: Dodik preuzima mjesto predsjedavajućeg

Hana Galijašević iz BiH osvojila je pet stipendija za pet prestižnih univerziteta u Sjedinjenim Američkim Državama: Harvard, Yale, Princeton, Amherst i Colgate.

Haninim nevjerovantim uspjehom pohvalio se njen utac Husein Neno na svom Facebook profilu.

Podsjećamo, Hana Galijašević iz Velike Kladuše i do sada je oduševljavala velikim uspjesima. Najprije je uspjela  ostvariti sjajan uspjeh na takmičenju iz općeg znanja “The World Scholar's Cup” koje je održano u Atini, gdje je uspjela osvojiti osam zlatnih i šest srebrenih medalja.

Hana Galijašević iz Velike Kladuše najuspješnija učenica Europe

Riječ je o takmičenju koje promovira vannastavno učenje, te sposobnosti poput debate, govora, argumentativnog pisanja, timskog rada i logičkog povezivanja. Tema ovogodišnjeg takmičenja bila je “Nevjerovatan svijet”, i obuhvatala je više oblasti od umjetnosti i nauke, do trenutnih dešavanja u svijetu.

Hana je uspjela ostvariti zapažene rezultate takmičeći se kroz testove znanja, timske debate, pisanje eseja i timske kvizove.

hana_galijasevic_worldscholarcup_facebook2.jpg - undefined
Hana Galijašević

Nedavno je na završnom turniru šampiona iz općeg znanja koji je održan u New Havenu na Univerzitetu Yaleu, u kojem je učestvovalo 1.100 takmičara iz 50 zemalja, osvojila nevjerovatnih 14 medalja od ukupno 17 mogućih i to tri zlatne i 11 srebrenih, čime je svrstana u sami vrh ovog završnog turnira.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0