instant fap

Odličan rezultat sanskih karate klubova

Odličan rezultat sanskih karate klubova

Takmičari karate klubova iz Sanskog Mosta ostvarili su odlične rezultate u proteklu subotu na 3.regionalnom karate turniru „Ključ 2013“ na kojem je učešće uzelo 14 klubova sa područja USK i grada Banjaluke.

Turnir je organizovan u disciplinama kata i borbama za djecu, mlađe kadete, kadete i juniore, a takmičenje je organizovano po pravilima BKF i WKF. Učestvovalo je preko 200 takmičara iz klubova sa područja oba bh entiteta. Kad je riječ o rezulatima sanskih takmičara, Karate klub „Hurije“ je osvojio 18 medalja – 3 zlatne, 9 srebrnih i 6 bronzanih.

Velikim brojem medalja su se okitili i članovi Kluba borilačkih sportova „Sana 2004“. Oni su također osvojili 18 medalja – 4 zlatne, 5 srebrnih i 9 bronzanih.

Uspješan nastup su imali i članovi Karate kluba „Sana“ koji su svoje vitrine obogatili sa novih šest medaja, po dvije zlatne, srebrne i bronzane.
Karate turnir se održao u sklopu obilježavanja 21. godišnjice osnivanja 17. Viteške krajiške bridade, te je generalni prokrovitelj takmičenja bilo istoimeno Udruženje, a suorganizatori su bili karate klubovi „Ključ“ i „Omladinac“ iz Sanice.

KOMENTARI