instant fap
NaslovnicaVijestiBiH

Određen pritvor Iliji Pavloviću koji je napao bh. parlamentarca Dragana Bogdanića

Određen pritvor Iliji Pavloviću koji je napao bh. parlamentarca Dragana Bogdanića

Osnovni sud u Tesliću odredio je jednomjesečni pritvor Iliji Pavloviću koji je u srijedu fizički napao bh. parlamentarca Dragana Bogdanića i nanio mu povrede.Okružno tužilaštvo u Doboju zatražilo je određivanje pritvora zbog bojazni da će osumnjičeni boravkom na slobodi ponoviti krivično djelo, s obzirom da se radi o osobi sklonoj izvršenju krivičnih djela za koja je više puta i osuđivan, a i zbog toga što se za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti za koje se osumnjičeni tereti može se izreći kazna zatvora od tri godine. 

Prema navodima ovog tužilaštva, Pavlović je 17. aprila oko 11:30 sati u Tesliću prišao Bogdaniću koji je stajao na trotoaru te počeo psovati i prijetiti da će ga “polomiti” i ubiti. Potom ga je udario šakom u glavu u predjelu desne sljepočnice od čega je Bogdanić pao na trotoar i zadobio povredu. Pavlović mu je potom rekao: “Idi kod ovih svojih u policiju, prijavi slobodno, polomiću te i pred njima i tebe i tvoje”. Ovo je izazvalo strah kod Bogdanića i njegove.

Bogdanić je izjavio kako je napad politički motiviran. Pomoć mu je ukazana prvo u Domu zdravlja Teslić , a potom u bolnicu u Doboju.

Pavlović se tereti za nanošenje tjelesne povrede i ugrožavanje sigurnosti.

KOMENTARI