instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Održan tradicionalni bajramski koncert

Održan tradicionalni bajramski koncert

U povodu nastupajućeg Kurban-bajrama, najvećeg muslimanskog praznika, sinoć je u organizaciji Medžlisa islamske zajednice Sanski Most, na Trgu oslobodilaca, upriličen tradicionalni bajramski koncert.

Na ovoj manifestaciji, koja se svake godine održava uoči najznačajnijeg muslimanskog praznika, mnogobrojni posjetioci mogli su uživati u bogatom i raznovrsnom programu u kome je nastupio hor „Mošus“ iz Brčkog, te Dženana Durek. Prisutnima se obratio glavni sanski imam Mirza ef. Žerić koji je uputio bajramsku čestitku.

On je u svom govoru podsjetio prisutne na radost i vrijednost nastupajućih dana Kurban-bajrama. Ovakvim manifestacijama nastoji se promovisati sva ljepota i vrijednost bajrama, tradicionalni i istinski način njegovog obilježavanja, kako bi svi skupa najveći muslimanski praznik proveli u lijepom okruženju i atmosferi.

Kako bi se dao doprinos u očuvanju i širenju tradicionalnih vrijednosti, ovo veče je obilježilo izvođenje najljepših bosanskih sevdalinki, kao i ilahija i kasida. Kolektiva RTV „Sana“ svim građanima islamske vjeroispovijesti želi sretne predstojeće dana Kurban-bajrama, uz želju da ih provedu u miru i ibadetu.

KOMENTARI