Održana izložba Hasanića i Alihodžića

HomeLokalne temeSanski Most

Održana izložba Hasanića i Alihodžića

Povoljna situacija u Sani, ali nema mjesta opuštanju

Zajednička izložba sanskih slikara Edina Hasanića i Mehemeda Alihodžića, otvorena je u Gradskoj galeriji u Sanskom Mostu i trajaće u narednim danima. Ovo je već četvrti put kako ova dvojica autora izlažu svoja djela na zajedničkoj izložbi koja je i prodajnog karaktera.

Izložba je u proteklim danima veoma posjećena, a pomenuti slikari predstavili su svoje prepoznatljive radove. Hasanić ističe kako je ovoga puta izložio slike na kojima se nalaze cvjetovi te ističe kako mu je želja bila da na ovaj način oživi period kada je Sanski Most bio prepoznatljiv kao „grad cvijeća“. Slike Mehemeda Alihodžića su poznate po tehnici koju koristi, jer je riječ o vrsnom akvarelisti.

Motivi na slikama su najčešće vezani za Sanski Most i rijeku Sanu, ali i za druge kulturno istorijske objekte u Bosni i Hercegovini, a njih je slikar ponudio i na svojim radovima koje je izložio u Gradskoj galeriji. Sanski slikari kažu kako je zanimanje, posebno Sanjana koji žive i rade u inozemstvu, za njihove radove veliko, a nerijetko se dešava da primaju i narudžbe po kojima rade slike. Najčešće se traže slike na kojima su predstavljeni neki poznati objekti, prirodne i druge ljepote naših krajeva

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0