instant fap

ODRŽANA KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA IZVRŠNOG ODBORA MIZ SANSKI MOST

ODRŽANA KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA IZVRŠNOG ODBORA MIZ SANSKI MOST

U proteklu nedjelju, 20.01.2019/14. džumade-l-ula 1440.h.godine, održana je Konstituirajuća sjednica Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Sanski Most. Na sjednici je, kako to Izborna pravila IZ propisuju, tajnim glasanjem prisutnih članova, obavljeno biranje predsjednika Izvršnog odbora Medžlisa.

Po okončanom glasanju, ustanovljeno je i konstatovano da će ovaj emanet i funkciju, za mandatni period 2018 – 2022. godina, obnašati mr. Nurija Jakupović. 

Izvršni odbor našeg Medžlisa broji ukupno 13 članova, devet iz reda „civila“, te četiri iz reda uposlenika Medžlisa. Donosimo imena izabranih članova, uz njihove kraće biografije:

IZ BIOGRAFIJE PRVOG ČOVJEKA MEDŽLISA: 

Mr. Nurija Jakupović je rođen 02.05.1954. godine. Završio je Fakultet političkih nauka u Zagrebu, gdje je i magistrirao. Prije agresije, radio je u vojnoj industiriji u N. Travniku, a nakon agresije u policijskoj upravi S. Most, gdje je obnašao i funkciju načelnika Policijske uprave. U toku agresije stavlja se u službu odbrane Domovine, te obnaša dužnost člana najuže Komande sedmog korpusa Armije R BiH. U više mandata bio je član džematskog odbora džemata D. Kamengrad, Sultan Mehmed Fatih . Oženjen je i otac dvoje djece.

IZVOD IZ BIOGRAFIJA OSTALIH ČLANOVA IZVRŠNOG ODBORA: 

BEHREMOVIĆ SAMIR
Rođen je 06.02.1968. u Sanskom Mostu. Završio Srednju mašinsku u S. Mostu, te ekonomski fakultet u Prijedoru. Radi kao direktor „Sarajevo osiguranja“. U prethodnom sazivu bio delegat Skupštine Medžlisa. Oženjen je i otac dvoje djece. 
HASANBEGOVIĆ SMAIL
Rođen 01.03.1960. u Kamičku. Završio Gimnaziju u S. Mostu. Uposlenik je Centra za socijalni rad. Oženjen i otac dvoje djece. 
HOTIĆ ENES
Rođen 02. 04. 1980., u Bosanskom Novom. Završio Ekonomski fakultet u Travniku. Bavi se filmskom produkcijom skoro dvije decenije. Autor i režiser deset dokumentarnih filmova koji govore o stradanju Bošnjaka u proteklom ratu. Veoma aktivan u promociji univerzalnih vrijednosti islama. Oženjen je i otac troje djece.
KRUPIĆ FADIL
Rođen 31.12.1966. u G. Kamengradu. Završio rudarsko-geološko-naftni fakultet u Zagrebu. Radi u Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove, kao rudarski inspektor. Oženjen je i otac troje djece.
VELIĆ ADMIR
Rođen 05.09.1975. godine. Po zanimanju šumarski tehničar. Zaposlen u Kantonalnoj u pravi za šumarstvo. U više mandata bio aktivan član organa Islamske zajednice na nivou džemata i Medžlisa. Trenutno vrši funkciju mutevelije. Oženjen i otac 4 djece.
AVDIĆ KEMAL 
Rođen 05.01.1971. u S. Mostu. Završio srednju saobraćajnu školu. Zaposlen u građevinskoj firmi „NH Avdić“. U više mandata bio član džematskog odbora i Skupštine Medžlisa. Trenutno vrši funkciju džematskog blagajnika. Oženjen i otac dvoje djece. 
BENIĆ DŽEVAD
Rođen 26.10.1977. godine u Sanskom Mostu. Završio srednju građevinsku školu u Ljubljani. Član džematskog odbora u prošlom mandatu, na džematskog blagajnika. i član Skupštine Medžlisa u dva mandata. Oženjen i otac troje djece. 
KERANOVIĆ MUMIN
Rođen 05.06.1966. Završio srednju metalsku školu u S. Mostu. Trenutno zaposlen u JP „Vodovod“. U dva mandata bio član džematskog odbora, te vršio funkciju predsjednika džematskog odbora. U više mandata bio zastupnik u Skupštini Medžlisa. Veoma aktivan u sportskom društvu i Mjesnoj zajednici. Otac je troje djece.
Pored navedenih članova iz reda džematlija, članovi IO iz reda uposlenika su: 
SALIHSPAHIĆ ef. SALKO, imam u džematu D. Kamengrad, „Nova džamija“;
HASIĆ ef. IBRAHIM, imam u džematu Čaplje;
OMIĆ ef. SENAD, imam u džematu Zdena.
Glavni imam je član Izvršnog odbora po položaju (sa pravom glasa), kao i predsjednik Ilmijje (bez prava glasa). 

Čestitamo izabranim članovima, uz dovu Gospodaru da preuzeti emanet i ulogu obnašaju na zadovoljstvo Uzvišenog Allaha.

KOMENTARI