instant fap
NaslovnicaUncategorized

ODRŽANA MEVLUDSKA SVEČANOST U POVODU NOVE 1438. HIDŽRETSKE GODINE

ODRŽANA MEVLUDSKA SVEČANOST U POVODU NOVE 1438. HIDŽRETSKE GODINE

Jučer je, nakon podne namaza, u Hamzibegovoj džamiji, održana centralna mevludska svečanost u povodu dočeka Nove 1438. hidžretske godine.

Mevludski program izveli su prisutni imami našeg Medžlisa, a sâm program dodatno je svojim lijepim avazom uljepšao Samir ef. Ahmić, iz Medžlisa IZ B. Novi, inače poznati interpretator ilahija i kasida. Prisutnim vjernicima na mevludu se obratio gost-predavač Mensur ef. Ćehić, glavni imam Medžlisa IZ Bihać.

U svom inspirativnom vazu nasihatu, Mensur ef. je podsjetio prisutne vjernice i vjernike na univerzalne po(r)uke hidžre, dovodeći ih u kontekst našeg svakodnevnog življenja vjere i iskušenjā koja nas na tom putu prate.
PRIZNANJE „NAJMUALLIM“ AMIR ef. JUSIĆU

Ovu svečanost gl. Imam našeg Medžlisa, mr. Husein ef. Kovačević, iskoristio je da predstavi najuspješnijeg muallima u protekloj mektebskoj godini, te istom uruči prigodno priznanje.

Po riječima glavnog imama, na osnovu njegove stručne analize i praćenja rada imamā u mektebu, tom titulom zaslužio je da bude ‘okićen, Amir ef. Jusić, imam džemata G. Hrustovo-Kerani. Nakon proučenog mevluda i dove koju je proučio poštovani Osman ef. Hasanbegović, najstariji imam našeg Medžlisa, uslijedilo je međusobno čestitanje prisutnih vjernika.

Allaha Milostivog molimo da nam i u ovoj godini hidžretskoj Svoju milost, selamet i uputu podari.
Kullu ãmin we entum bi hayr!

KOMENTARI