instant fap

Održana prezentacija o prednostima moderne i dobre javne rasvjete

Održana prezentacija o prednostima moderne i dobre javne rasvjete

Predstavnicima lokalnih vlasti u Sanskom Mostu održana je prezentacija o značaju i prednostima dobre javne rasvjete u urbanim sredinama. O ovoj temi prisutnima je govorio predstavnik firme „A.T. rasvjeta“ iz Zagreba, Ranko Skansi, koji je istovremeno i stručni saradnik najpoznatije svjetske firme koja se bavi proizvodnjom i ugradnjom rasvjetnih tijela, američkog „General electrica“.

Prezentacija se sastojala od objašnjenja toga šta označava pojam javne rasvjete, pa do savremenih dostignuća u ovoj oblasti. „Moderna javna rasvjeta podrazumijeva značajno smanjenje troškova, ljepši vizuelni izgled i imidž grada, te značajno unapređenje u oblasti zaštite životne okoline. Mislim da bi to trebalo biti u interesu svake lokalne zajednice“, istakao je Skansi.

On je rekao kako se, prilikom rekonstrukcije, lokalnim zajednicama želi ponuditi moderna tehnologija, te da je obzirom na troškove danas najekonomičnija kombinacija jeftinijih klasičnih rasvjetnih tijela i skuplje moderne LED tehnologije. Ukoliko bi hipotetički, danas došlo do modernizacije javne rasvjete u Sanskom Mostu, ta investicija bi se isplatila u vremenskom roku od osam godina, istakao je Skansi.

Ovom prilikom prisutnima su predstavljeni efekti i sve prednosti savremenih rasvjetnih sistema u onim urbanim sredinama gdje oni danas postoje. Ovoj zanimljivoj prezentaciji prisustvovali su načelnik općine Mustafa Avdagić, predstavnici političkih partija koje sudjeluju u radu općinskog vijeća, te općinskog fonda za komunalne djelatnosti i infrastrukturu.

KOMENTARI