instant fap
NaslovnicaVijestiBiH

Oglasio se Fikret Hodžić: Oni koji su nametnuti treba da znaju kako od nameta nema selameta

Oglasio se Fikret Hodžić: Oni koji su nametnuti treba da znaju kako od nameta nema selameta

Nakon što je Sud Bosne i Hercegovine donio je konačnu odluku kojom su mu odbijene molbe za odgodu izvršenja kazne zatvora oglasio se Fikret Hodžić.

– Fikret apsolutno čiste savjesti ode u zatvor, a 2 miliona robova ostaje “na slobodi”. Odlučio sam ovom porukom, koju sam dobio, ne tako davno, da se pozdravim sa svima vama koji budete ovo čitali.

Kažu da svaki korak ostavlja otisak, mali ili veliki, a vrijeme će pokazati kakav je bio moj hod. Danas je već sigurno da sam osoba koju su sudili za jedno, presudili za drugo, a nećete vjerovati, u zatvor poslali za treće djelo. Za nevedeno ostavljam i slike kao trag nemoći onih koji su se igrali moći, ne znajući zapravo da je moć samo kod Jednog – naveo je Hodžić.

Dodaje kako možda ne izgleda realno, ali je on donekle sretan što je došao dan u kojem će svi oni koji su čekali trenutak u kojem će napisati vijest da je otišao u zatvor “shvatiti da su i pored napisane vijesti i dalje nesretni”.

– Zahvaljujem se svima koji su bili na strani istine, onima koji su u ovom teškom vremenu željeli biti mrav koji gasi vatru, onima koji nisu bili podanici ovog doba.

Ostavljam svima vama vrijeme za svjedoka koje će sve one nečasne djelioce pravde baciti na smetlište historije sa vječnom mrljom nepravde nanesene meni i mojoj porodici, ali i ovoj zemlji. Vrijeme će biti svjedok i sudbina svih onih koji su unosili smutnju svojim lažima, koji su svojim pisanjem porobili razum ovog naroda – kaže Hodžić.

Potom podsjeća kako je u svojoj završnoj riječi tokom odbrane na Sudu  rekao kako je spreman žrtvovati slobodu za ono za što je njegov otac dao život.

– I danas sam ponosan zbog toga. Ponosniji ću biti ako moja priča bude okidač da ljudi u ovoj zemlji konačno shvate da je vrijeme da skinu okove sa sebe i počnu se boriti za svakog čovjeka nad kojim se čini zulum jer u suprotnom brzo će i oni završiti u raljama nepravde.

I za kraj, nek ostane zapisano i to da oni koji nameću i oni koji su nametnuti treba da znaju kako od nameta nema selameta. Neka znaju da narod i pravednost idu zajedno samo onda kada onaj koji predvodi bude pravedan. Neka vječno živi ova zemlja i svi narodi u njoj – zaključuje Hodžić.

KOMENTARI