Omer i Anis vrijedno treniraju mališane u školi nogometa „ United Team“

HomeSanski MostLokalne teme

Omer i Anis vrijedno treniraju mališane u školi nogometa „ United Team“

Posljednje pismo ratnika iz Vrhpolja

U Mjesnoj zajednici Vrhpolje u augustu ove godine počela je sa radom Škola nogometa „ United Team“ u kombinaciji dječaka i djevojčica 2009. i mlađe godište . 

Ovo je ujedno i prvi osnovani nogometni klub u Vrhpolju tako da je na startu privukao veliku pažnju i interes i trenutno broji 36 mališana iz Vrhpolja, Hrustova, Kamička i Tomine. 

Ovaj projekat su pokrenuli nogometaši Omer Mahić i Anis Hotić koji su odmah pozvali ljude dobre volje da pomognu kako bi polaznicima škole obezbijedili svu potrebnu sportsku opremu sa natpisima, te kupovinu lopti i ostalih rekvizita potrebnih za treninge.

Kako nas je upoznao trener Omer Mahić prvo su dobili donaciju od Sude Huskića za kupovinu 20 lopti , a potom je akciju prikupljanja novčanih sredstava za ŠN „United Team“ pokrenuo i Tehvid Mahić u Švicarskoj kojoj se odazvalo čak 100 ljudi i prikupljeno je 16. 0000 KM. 

Tako je zahvaljujući donatorima svako dijete prvo dobilo kvalitetne patike, a prije dva dana svi su i jednoobrazno obučeni u novu opremu. 

Za svu djecu su kupljene dvije garniture dresova i gornji dio trenerki, zatim maske, torbe, zastava, štucne , a sve sa grbom i natpisima u bojama škole.
Kupljeni su i svi potrebne rekvizite za treninge i ukupno je utrošeno oko 10.000 KM.

Mahić naglašava da cilj pokretanja ŠN „United Team“ nije naplaćivanje članarine nego da se djeca iz ovog dijela sanske općine uz redovne treninge zabavljaju i druže, da stiču poznanstva i nove prijatelje, ali i da se uspješno takmiče kako na prijateljskim utakmicama tako i na brojnim turnirima širom BiH, ali i inostranstvu.

On naglašava da škola ima već nekoliko talenata pred kojima bi trebala biti svijetla nogometna budućnost. Kako kaže, ponosan je na svoje momke koji se zalažu na redovnim treninzima, te posebno ističe da je već nekoliko dječaka počelo trenirati i u pionirskoj selekciji Rudara iz Kamengrada.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0