instant fap

Organiziran i treći info-štand

U petak, 21.12.2012. god., u okviru projekta ˝Jedna marka za narod Gaze˝, organizovan je i treći info-štand. Ovog puta, aktivisti i volonteri nekoliko nevladinih organizacija iz  Sanskog Mosta su posjetili mjesnu zajednicu Donji Kamengrad.Aktivnost je održana ispred mjesne džamije.

infokamengradOsim podjele propagandnog materijala, putem kojeg su se građani mogli detaljnije upoznati sa stradanjem palestinskog naroda, organzirano je i prikupljanje novčanih sredstava za pomoć narodu Palestine kroz dobrovoljni prilog.

Ova aktivnost predstavlja nastavak info-štandova koje smo planirani u nekoliko mjesnih zajednica na području općine S. Most, a nadamo se održavanju isteđih aktivnosti i u još nekim gradovima.

Inicijator i implementator ovog humanog projekta je humanitarna organizacija „Dirhem“, a u projektu aktivno učestvuju: Omladinski kulturni centar ˝ Atis˝, Udruženje ˝AKOS˝ (Asocijacija za kulturu, obrazovanje i sport), Multimedijalni servis „Exit Media“, Vijeće mladih S. Most, Vijeće učenika poljoprivredne škole ˝Sanus Futurum˝, Centar za izgradu mira, te Medžlis IZ S. Most.

Želimo se zahvaliti i na medijskog podršci, prvenstveno radio Sani, koja je putem priloga o našoj akciji pozvala građane da se odazovu istoj, kao i web portalima: inmedia.ba, kip.ba, akos.ba., vakat.ba i nasevijesti.com.

Ovom prilikom se zahvaljujemo i svim građanima S. Mosta koji su se srdačno odazvali ovoj akciji i dali svoj prilog.

 

KOMENTARI