Osmijeh je sadaka

HomeLokalne temeSanski Most

Osmijeh je sadaka

LIJEPA VIJEST Svi Sanjani pušteni kućama

Jedna mala bakterija je našeg mektebliju Ermina udaljila od školskih i mektebskih klupa na izvijesni vremenskih period, Ermin je kratko bio i u bolnici, i hvala Bogu on je sada u potpunosti zdrav, te spreman na nove mektebsko-školske pobjede.

Iz tog razloga smo na vijeću našeg mekteba odlučili da ga posjetimo, te iznenadnom posjetom razveselimo i uručimo skroman poklončić kao znak pažnje i potpore.

Ermina smo doslovno “zatekli” našom posjetom, ali osmijeh sa njegovog lica, cijelo vrijeme našeg zijareta, nije silazio.

Uz dogodovštine iz mekteba, te igru asocijacija, uz sokiće, grickalice, kolačiće, današnji dan smo u praktičnom smislu potrošili da naučimo lekcije iz mekteba, o dobročinstvu, prijateljstvu, drugarstvu, potpori za prijatelja, obilasku bolesnika i sličnim plemenitim osobinama koje trebaju da krase svaku osobu.

Da! Toliko puno teorije stane u samo jedan sat, praktične primjene. Hvala Bogu, mi smo ove lekcije naučili i primijenili. A neopisiv je osjećaj kada nekome izazoveš osmijeh na lice.

Kaže Poslanik a.s,”osmijeh je sadaka”, neka taj vid sadake bude što više prisutan kod nas .

Hvala Erminovim roditeljima na gostoprimstvu za našu ekipicu mekteblija, a Ermina čekamo da nam se pridruži u mektebskim klupama.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0